torsdag 29 november 2012

sladd + sockel = diamond





















Har jag nämnt att jag älskar mässing? ;) Har en liten idé om hur jag ska göra en "egen" spotlight. Behöver två eller tre sådana här lampor i så fall. Kommer bild på det när jag är färdig. Lampa, sockel och sladd hittar ni på länken vid bilden!




Jul i stugan






Idag är det dags för mig att jula i lägenheten, känner att det blir lagom såhär någon dag innan första advent. Tycker att Jannice på addsimplicity har gjort det sjukt enkelt men jäkligt snyggt med bara ett mörkrött band runt en växt. Ungefär så som jag brukar göra på krukor. Yes, that´s about it!


onsdag 21 november 2012

Hello Margiela X 2



Aaaaaaa (uppenbarelsemusik)


här var det spännande, Oooo!


Tadaa!


Funderar på att ta bort den dära häng-saken...får man det?


Det här ser ut som ett redskap, men tänker att det är skitsnyggt till en piffig klänning


Och här är lilla Lusen, hon ska också prova :)



Ja det här är alltså resultatet av min beställning, jag är faktiskt ganska nöjd. Kan inte bestämma mig för om jag ska behålla armbandet, men jag tror att jag gör det i alla fall. Väldigt lätt material, trodde att det skulle vara mycket mer tyngd.. 
Aja, det blir säkert snyggt när jag inviger dem på fredag i självaste Götlaborg!






måndag 19 november 2012

More Townhouse!




























Bilder: architonic.com 


Så himla kul att se att ett av Landskronas guldkorn hamnade nr 1 på Hustoppens lista, kul Elding och Oscarson! Snälla ge oss mer spännande hus i otippade miljöer. Kan inte ni, Elding  och Oscarson, trolla lite bland dagens typiska arkitektur, snälla!!



torsdag 15 november 2012

Maison Martin Margiela for me












För några år sedan stod jag i minusgrader och köade utanför HM´s portar för en enda klänning (som jag faktiskt fick tag i) från designsamarbetet med Roberto Cavalli. Det var helt sinnessjukt, så jag tänkte att det fick bli den första och sista gången jag stod och köade för kläder. Så idag bestämde jag mig istället för att sitta och uppdatera HM´s hemsida till det att jag fick "komma in". Ja, jag kom in och nu väntar jag på att de här godbitarna ska komma hem till mig. WOHO!!



onsdag 14 november 2012

Face lift, äntligen!





klädkrok



dörrknackare



handtag


Alltså gud vad söta! Ett väldigt bra tips som jag använde mig av var att byta ut knopparna på vår tv-möbel mot nya knoppar, helt plötsligt andas möbeln inte IKEA utan känns lite mer personlig. När jag blir stor ska jag ha en port, alltså ingen dörr, med en riktigt maffig dörrknackare. Hur mysigt som helst, att det inte finns fler dörrknackare. Dessa söta djur hittar ni här.

Btw, vilket lyft min blogg har fått eller vad!? Jag kunde inte låta bli bananbladen :)





Bloglovin!

Följ min blogg med Bloglovin

Willy Wonka-kontor










Det är så himla kul att hela det här kontoret ser ut som förr i tiden, man går direkt in i ett 60-tals Willy Wonka-landskap. Hur många kontor har sådana här möbler? Nä det är nog inte allt för många!


tisdag 13 november 2012

Banana Leaf
















Bilder: theaestate.com


Hinson's 'Martinique' wallpaper, yes I think I like it. Fick syn på tapeten hos fröken Kling som tydligen tänkt dekorera sin toalett med denna tapet, så jäkla smart och fräckt tänkte jag. Varför har inte jag tänkt på det, tapet på toaletten! Eller kanske rent av en fondvägg med stora gröna bananblad, kanske tapetserar in hela taket också bara för att. Nja kanske inte riktigt så galet, men tapet ska jag lägga på minnet, kan vara något till det dära huset någon gång.. :) 



måndag 12 november 2012

Kära arkitekter










 Bilder: byggnadsvardsnytt.wordpress.com


Ser fram emot nästa program av Hustoppen för då kommer det här huset vara med från.......Landskrona! My hometown! Och jag bara vill dyka in i huset och kika för det är så spännande :)


MEN, nu måste jag erkänna min vrede mot en hel del arkitekter eller om det kanske egentligen är kommunen eller vem det nu är som gör varje stad så homogen. Det funkar liksom bara att göra sådana här vita fyrkantiga och egentligen trista hus i mitten av två helt andra hus, så att det faktiskt sticker ut och händer något, då är det fräckt. För helt ärligt händer det ingenting när hela Dockan & Västra hamnen i Malmö bara består av fyrkantiga trista och fula hus. McDonaldisering innebär iprincip att man gör något förutsägbart och identiskt så att kunden vet vad den får, alltså inga överraskningar...lite så tänker jag att man har jobbat ute i Dockan & Västra hamnen, inga överraskningar, bara göra det billigt, snabbt och lätt och så PANG har vi fått en cheeseburgare.
Varför byggs det så tråkiga hus, varför har kommunen tillsammans med arkitekterna bestämt att macdonaldisera hela svenska "samhället"? Dags att tänka lite långsiktigt, dags att sluta snåla på innovativt tänk! 

Det här var egentligen tänkt att detta skulle bli en insändare för jag vill ha något slags svar, så håll ögonen öppna om det dyker upp en vresig insändare riktad till alla macdonaldiserade arkitekter och lama kommuner :)

NU ska jag sova, godnatt på er!

Brygghuset - fasen vad fin du är!




















Bilder: tv8


Jag tänker antagligen mer på hus än sex, eller så är det bara så att jag är kvinna och börjar bli "gammal" och då tänker man automatiskt mer på hus och sånt kul...eller är det bara jag?
Alltså, det är inte så att jag vill bli vuxen, skaffa familj och sånt där. Jag vill bara få bygga ett hus eller renovera ett gammalt och bara gör det så jäkla fint!
Och jag älskar det här huset, Brygghuset! Precis sån färg vill jag ha på mina takpannor på mitt framtida hus, SÅ SNYGGT!
Det är så förbaskat snyggt, det är svenskt samtidigt som det är medelhavet och det är så jag fantiserar mig mitt hus.

En dag, en dag...

Btw, tack Hustoppen för att ni finns!




måndag 5 november 2012

Jordie Turner - Please, please give me one in blue and red!











bilder från: popupartshop.se



Usch vilken dålig uppdatering jag har haft! Har varit mycket skola och lite tid för inspiration, men nu är jag förhoppningsvis tillbaka igen :)
Jag älskar bilderna, nej jag superälskar bilderna och vill allra helst ha den översta bilden. Så förbaskat fräck!
Bara 14 500kr måste jag spara ihop...


Jordie Turner, if you ever read this, I love this picture in blue & red, please give me one and you would make my christmas the best one ever! :)