måndag 30 september 2013

TAKKRONA + STOR GLÖDLAMPA






pic: Bukowskis


Jag har helt och hållet snöat in på lampor den senaste tiden märker jag, det får ni stå ut med helt enkelt. Jag har dessutom insett att lampan från Flos för 30 000 kr är helt otänkbar, tyvärr, men tanken på en variant har jag definitivt inte gett upp. Jag vill ha en lampa som består av, just precis, bara lampor (glödlampor). Hur snyggt hade det inte varit med en takkrona som den på bilden, plocka bort glaskuporna och sätta dit stora glödlampor, det tror jag kan bli riktigt snyggt och modernt!




söndag 29 september 2013

LIVING - RANARP










Nya och tillfälliga kollektionen från IKEA, som har premiär nu i oktober, innehåller bland annat de här tre lamporna som jag måste säga är förbaskat snygga! Gillar speciellt det vita mot mässingsdetaljerna och den svartvita sladden, känns himla fräscht och snyggt.














KONST FÖR BRÖST 2013







Snart är det dags för årets Konst för bröst-auktion här i Malmö. Eventet har blivit omnämnt i nyhetsrummet där jag blivit omnämnd bland de övriga konstnärerna. Ja och det tycker jag så klart är superkul för det är inte varje dag jag står med någonstans :)

Se nu till att köpa biljett så ni kan vara med och buda på konstverken under kvällens auktion!






  

lördag 28 september 2013

WITH A TOUCH OF FASHION








Gillar verkligen Ulrikke Lunds känsla för detaljer, hon lyckas göra det vita så himla personligt och givetvis med en touch av fashion. Såg precis att hon måste ha spegeln hovet från IKEA, jag ska bannemig också införskaffa mig en sådan.

Trevlig lördag!



fredag 27 september 2013

ELECTRIC INTERIOR


















Det har väl inte undgått någon att mässing och koppar är något av årets material (förutom marmor och trä). Tur är väl det för vi konsumenter verkar helt omättliga på materialet, det piggar upp vilket mörkt och trött hösthörn som helst. 

Jag har i min ensamhet svurit för mig själv för att ingen verkar ha tagit toalett/hushållspappershållaren på allvar för än nu. Det har bara varit konstigt ful plast-design eller rostfritt stål fram till nu, tack så hjärtligt Ferm Living för lite mässing och marmor!





onsdag 25 september 2013

DIY - LAMP IN BRASS AND MARBLE











Jag hittade och snodde ett superbra tips från Design and form på DIY-lampsladdar i mässing och marmor. En toalettrulle, guldpapper eller marmor-mönstrat papper, lite lim och en sax är allt som behövs (förutom en lampsladd så klart). Från lite håll kan ingen se om det är "riktigt" eller inte, supersmart tycker jag!
Har dock lite funderingar på en annan DIY-lampa, får se om det blir av, i så fall visar jag upp det här!






tisdag 24 september 2013

COLORFUL PAINTINGS










ALLTSÅ, hur tjusiga är inte dessa tavlor!?
Tänk att få hänga upp en av dessa tavlor på väggen, det hade varit fint det.




MAKEOVER - STILLEBEN 2.0





pic: me/iphone5



Bilderna blir kanske inte dem bästa när jag varken har en "riktig" kamera eller Photoshop att snygga till dem i, ni får helt enkelt nöja er med mina Iphone-bilder. Senaste makeovern (eller näst senaste) i lägenheten är den här lilla hallväggen som får agera min version av stilleben.. Nja, det hade ju kunnat bli ännu bättre med en ljus hall och en snygg Svenskt Tenn-vas ;) 









måndag 23 september 2013

STILLEBEN













Jag vill bara göra en massa tjusiga stilleben, i hyllan, på linneskåpet, på byrån, på sideboardet osv osv.. Har lyckats göra det lite granna tjusigt på mitt sideboard åtminstone, känner mig ganska nöjd och lite mallig, så är det. Men man måste ju ha en massa fina saker bara, jag får helt enkelt vänta in till jag har samlat på mig lite roliga prylar :)



söndag 22 september 2013

FAVORIT - BENI OUARAIN













Egentligen är det lite trist när vissa inredningsprylar eller inredningsstilar blir favoriter och "alla" har dem eller inreder på samma sätt. Jag vill ha mer att välja mellan, mer favoritprylar så vi kan skapa lite mer variation! Jag vet inte om ni förstår vad jag menar... Men oavsett så är favoriterna oftast favoriter av en anledning, Beni Ouarain-mattorna är ett lysande exempel på en favorit. Givetvis fastnar jag också för denna matta, oj vad jag vill ha en, en riktigt stor bjässe dessutom.
Just nu önskar jag att jag arbetade istället för pluggade så man kan spara ihop till en favorit!








lördag 21 september 2013

JADE GREEN 2.0







Gotta love it! Jag har kommit fram till att jag är en grön-blå människa, hur jag än gör så fastnar jag alltid för något blått eller grönt, i alla fall vad gäller inredningsprylar. Det är något med dessa färger som tilltalar mig. Innan försökte jag motarbeta detta och ta in andra färger i mitt hem, med det är lönlöst har jag insett. Älskar denna jade-gröna färg på väggarna hemma hos Erika Baerman. Snart är mitt linneskåpet helt färdigt, ska fixa en bild så ni får se, jag är mycket stolt över att ha brutit den kritvita trenden här hemma!



torsdag 19 september 2013

WHAT A CUBE








Egentligen är jag på jakt efter ett marmorbord, hoppas på att det ska dyka upp ett på blocket till ett magiskt pris..drömma kan man ju göra. I jakten på ett sådant bord hittade jag House Doctor´s Cube som finns i mässing eller koppar. Även om jag blir tjatig så kan jag inte låta bli att lägga upp detta underbara mässingsbord. Dock är det inte ett sådant jag vill ha, tror att jag får måttbeställa en marmorskiva och önska mig den i julklapp ;)

WANG - OBJECTS 2013


















För alla fashionlovers, inredningsnördar och träningsfreak släpper Alexander Wang sin kollektion "Objects" i oktober. Jag älskar så klart redan de små mässing-glasen och hopprepet ska vi inte snacka om, doubleunders med ett AW-hopprep känns ganska coolt!



onsdag 18 september 2013

MEADHAM KIRCHHOFF + ALBERTA FERRETTI 2014 = LOVELY ILLUSTRATIONS






pic: style


YESSSS! (som bara Napoleon Dynamite kan säga). Meadham Kirchhoff + Alberta Ferretti = good inspiration, tror visst bestämt att det blir någon härlig illustrationsbild av dessa helt fantastiska bilder, älskar kul mode! Någon som vill ge mig kläderna från Alberta Ferreti (de tre understa bilderna)? Jag är helt klart kär.


tisdag 17 september 2013

FLAWLESS FLOS








Jamenvisst, Flos Teraxacum är en favorit hos mig med, speciellt ovanför mitt köksbord!
Tycker det är mycket glödlampor som blir till lampa just nu och jag kan inget annat än att älska det!
Kan ingen ta fram en "DIY-mall" till denna lampa så man kan göra den själv till ett lite billigare pris, yeah!




måndag 16 september 2013

LÄGENHET I SÄRKLASS









pic: residence



Vet att de här bilderna på Nina Bergströms helt sjuka lägenhet här i Malmö (som varit till salu) cirkulerat på en del bloggar, men de tål helt klart att upprepas. Fasen vad man hade mått i en sådan lägenhet och tänk att det finns sådana i Malmö.. Åh jag vill bo större, i en gammal lägenhet med högt i tak och gamla knarrande golv. Jag tror på gamla lägenheter, känns som att möjligheterna är större för optimal inredning. Ett stort skåp eller en jättespegel gör sig tusen gånger bättre i en lägenhet med rymd, med minst 3 meter i taket, med karaktär och tjocka betongväggar..ja ni förstår säkert vad jag menar.