måndag 28 april 2014

MASTERS CHAIR 2014









Jag önskar att jag fick hänga med på möbelmässan i Milano, kanske någon gång är det jag som lägger upp bilder på IG därifrån ;) En av guldklimparna är Pilippe Starcks Masters Chair som nu finns i...guld. Emellanåt blir jag lite rädd att hela mitt hem en dag kommer vara helt inklätt i guldfärg så jag försöker hålla mig till guldiga detaljer, fast en stol kan ju inte skada ;)






torsdag 24 april 2014

DIY - PINK CABINET









Nu är jag tillbaka efter lite påsklov och vilket påsklovsväder vi har haft, alldeles underbart! Jag råkade passa på att fylla år dessutom så det blev lite firande i form av stor fest i liten lägenhet tillsammans med mina två andra kamrater som också fyllt år i april. Hur som helst fick vi, eller gjorde jag det efterlängtade ballong-taket, ni vet ett sånt som man set i filmer men aldrig tar orken att fixa själv. Men nu var det dags för vår tur!
Ja det är mycket rosa nu, förutom ballongerna blev mitt skåp rosa men även lite peach och vitt. Jag fick överraskande nog positiv respons från flera håll, jag trodde folk skulle tro att jag hade blivit galen :)
Jag är mycket nöjd i alla fall och det är min sambo dessutom - som absolut inte ville ha rosa!



DIY, how to: Ja först och främst gäller det att få tag i ett schysst skåp från exempelvis blocket, sedan gäller det att ta bort all färg om det finns på (vilket det gjorde på mit skåp). Var smarta och köp ett skåp med så lite dekor som möjligt så ni slipper stå och skrapa i hundra år. Sedan är det där med rätt verktyg verkligen viktigt, ni ska köpa en färgskrapa - inte en ungshällsskrapa, inte att rekommendera. Till färg köpte jag fyra olika färger och bara gick loss. Svårare än så är det inte :)





torsdag 17 april 2014

SOMMARSTUGELAMPA










Den här lampan av Constantin Guisset är, enligt mig, helt underbar. Det organiska och luftiga formspråket , som väldigt mycket påminner om en stor solhatt, passar perfekt in i sommarstugan (om man har en vill säga) och jag misstänker att den ger ett perfekt mysigt sken att sitta under med några tända ljus och ett glas vin. Ja den här lampan lägger jag i min "lampmapp" där den får ligga kvar och gro där ett tag, en dag kanske man sitter där i en sommarstuga och då vill jag ha den här lampan. 





tisdag 15 april 2014

MY INSTAGRAM INTERIOR INSPO










butikenmagasin36, columbinesmille, dailydecor, domainehome, knighttcat






Jag verkligen älskar Instagram, när man väl har hittat bra konton har man hur mycket inspiration som helst att bläddra igenom det första man gör när man vaknar. Det har blivit lite av en ritual innan jag går upp ur sängen. Här ovan är några favoriter från senaste veckan, måste bara säga att Knighttcats bilder är helt underbara, verkligen, följ! 



fredag 11 april 2014

BRONS TACK!













Precis som så många andra har jag blivit kär i den här bronsfärgade spegeln. Den funkar så förbaskat bra in var som helst då den ger ett litet mjukare intryck än en vanlig spegel, den blir lite mer som en del av rummet. Nu syns dessutom det här bronsfärgade spegelglaset i fler möbler än speglar och det tycker jag är riktigt kul. Jag har länge sneglat lite surt på alla amerikanske inredningskonton på Instagram, det känns som att det bara väller fram snygga möbler till dessutom bra priser OCH möbler i just spegelglas. Kan bli lite too much med för mycket spegelglas men ett litet nattduksbord hade funkat hur bra som helst bredvid min säng och tänk om det fanns ett sådant litet bord i just bronsfärgat spegelglas.
Fast hade jag fått välja en enda möbel i detta spegelglas hade det utan tvekan blivit den stora vintage-spegeln som Jenny Hjalmarson Boldsen har i bilden längst ned, gissar att hon har "fyndat" den på Sacre Couer i Köpenhamn, gah!






onsdag 9 april 2014

WORLD´S FIRST DESIGN HOTEL

















Idag tänkte jag faktiskt dela med mig lite av vad jag gör på dagarna när jag pluggar, idag studerar vi bland annat världens första designhotell, nämligen Arne Jacobsen SAS Royal Crown Hotell i Köpenhamn. Jag tror att de flesta svenskar som någon gång varit i Köpenhamn och tagit sig dit med tåg har gått förbi detta hotell utan att veta att detta är det berömda hotellet som Arne Jacobsen inredde och skapade möblerna Ägget och Svanen till. Ska jag vara ärlig är hotellet inte ett särskilt vackert inslag i statsarkitekturen, dock är det desto vackrare inuti. Nästa gång man är i Köpenhamn kan det vara värt att bara sticka in huvudet i lobbyn och insupa ett stycke dansk inredning- och formgivningshistoria.



tisdag 8 april 2014

HÄNFÖRANDE INREDNING


















Man ska ju glädjas åt små saker i vardagen, en av de saker som jag gläds åt i vardagen är att hitta nya inspirationskällor där jag blir helt hänförd av varje bild. Den danska inredaren och arkitekten Helle Flou är en sådan inspirationskälla. Det här kontoret är helt outstanding, jag älskar minimalismen blandat med den gamla våningens karaktär, det är så tjusigt gjort och färgskalan är så förbaskat snygg - även om det inte finns mycket färg så känns det ändå inte färglöst. Jag vill stjäla soffborden och lampan i mässing över konferensbordet och bara tycka in dem i min lilla lägenhet och strunta i att de egentligen inte får plats.


lördag 5 april 2014

FÄRGVAL - DUSTY PINK/CHAMPAGNE












Hela denna vecka har jag haft all fokus på färgval till mitt hem och det är inte en helt lätt utmaning kan jag säga. Förut har jag bara köpt saker som jag tycker om utan att tänka på helheten vilket har gjort mig något frustrerad när allt inte går ihop, därför försöker jag nu bestämma mig för vilka färger jag verkligen ska ha här hemma och utgå från det. Just nu har jag snöat in helt på färgen dusty pink/champagne , jag älskar den och vill ha den överallt men givetvis finns den inte riktigt att hitta i exakt den nyansen jag vill ha - så himla typiskt. Jag måste dessutom klargöra att jag inte är ute efter en gammeldags rosa eller puderrosa, det är specifikt en blandning mellan dusty pink och champagne, dessutom gärna i ett lite glansigt tyg eller i ett velourmaterial som hos möblerna ovan. Jag känner mig just nu väldigt uppgiven och vill i princip emigrera till ett land som har ett bättre utbud där jag inte tvingas specialbeställa för att få det jag vill ha. 








fredag 4 april 2014

THE MALE VERSION OF A HOME?









pic: Sukio



Den här lägenheten ovan är inred av den franska arkitekten/inredaren Joseph Dirand. Jag tyckte stylingen var lite rolig för den upplevs som ganska manlig, det finns inte något som får betraktaren att tro att det bor en tjej i lägenhet. Det kanske bara är jag som tänker så men det är lustigt hur saker och ting kan upplevas utifrån formgivning, val av möbler och färger. Jag sitter just nu själv och funderar över vilken färg jag ska välja på mitt skåp här hemma som snart ska målas om. Jag har fått förbud mot rosa, enligt min sambo har vi redan för mycket av den färgen och visst, jag kan väl hålla med om att här är lite tjejigt här hemma just nu. men vilken färg ska jag då välja?